mandag den 28. november 2011

Majsbrød - mit yndlingsbrød (glutenfri)

Det er ikke så længe siden at jeg er kommet hjem efter et skønt ophold i Melbourne, da jeg var på udveksling i forbindelse med studiet. 
Det var bare det bedste sted at være glutenfri! Virkelig mange cafeer, coffee shops og restauranter kunne jeg bede om fx glutenfri pasta eller brød og så havde de det..


Min kæreste arbejde på cafeen Armstrong Street Food Store, som hurtigt gik hen og blev en yndlingscafe.
Der er en stor morgenmadskultur i Melbourne og stort set hver dag var vi ude for at spise morgenmad. For mit vedkommende var det kun med én hendigt: At nyde en 'Egg Benedict'.
På Armstrong lavede de den på majsbrød ristet på panden, to tynde skiver kogt skinke også vendt på panden, sauteret spinat, to porcherede æg og hollandaise - mmmmm!




Jeg fik listet opskriften på majsbrødet ud af kokken:

lørdag den 26. november 2011

Hjemmelavet ristet müsli - GRANOLA! (glutenfri)

Skøn måde at starte dagen på.. Jeg kommer det også i små glas og giver som gaver til veninder og dem jeg nu lige besøger.


Det er en billig måde at få en skøn müsli, jeg kan selv bestemme hvad den skal smage af og det tager kun 15 minutter.


Denne blanding vender jeg altid tilbage til..

torsdag den 24. november 2011

Müslibar med blåbær (glutenfri)


Ofte går dagen for mig lidt hurtigt og ikke altid får jeg spist frokost. Så når klokken er 16 er jeg helt utrolig sulten og tænker kun på en nem løsning - de fleste kan lige nappe en pizza, shawarma eller en fransk hotter, men der er ikke særlig mange af de nemme mad-løsninger til os med cøliaki, så det nemmeste bliver noget slik og ikke noget som rigtig fylder på den gode måde.

Denne "müsli-bar" har været min redning mange gange og kan decideret sælges undercover som kage. 
Barerne bliver sødet med noget så uskylding som banan, tørret frugt og en liiille smule honning.. og så liiiidt chokolade, hvis det er på en god dag.




Jeg lægger stykkerne i en muffinform og fryser dem - så er de lige til at tage med på farten. Det passer mig perfekt at de er frosne, for så når de ikke at tø op før det er nødvendigt:)

Operation ravioli -pastaforsøg #1 (glutenfri)

Allerførst vil jeg lige sige, at det var sjovt!


Derefter, så synes jeg at resultatet var lidt skuffende:


1. Jeg havde lavet pladerne for tykke (åbenbart)
2. Dejen efter kogning var tør og grynet


MEN der var også gode ting:


1. Fyldet var toppen! Klart et hit..
2. Der er noget at arbejde videre på, hvilket kun kan blive sjovt..
3. De blev lige 10% bedre end de egentlig var fordi jeg selv havde lavet dem.. hvis det gælder..


Jeg tror, at næste i omgang vil jeg bruge flere typer mel, da smagen af hirse var ret gennemtrængende og en smule grynet. Jeg har tjekket flere opskrifter på nettet og kan se at mange opskrifter bruger tapioca* og rismel - det er måske værd at prøve!


Katrines køkken vender straks tilbage...


Det er ikke verdens bedste reklame for en middelmådig ravioli, men opskriften skal I da have alligevel - jeg er sikker på at de bliver bedre, hvis dejen laves ultra tynd.


Sikke en start på min mad-blog, jeg må hellere lige smide nogle afprøvede favoritter op!

Nu har jeg så en mad-blog...

....Og hvad vil jeg bruge den til?
Jeg laver mad uden gluten - og det er ikke altid lige let (#€%"?!!?="#!)! 
I køkkenet eksperimenterer jeg en del og bliver meget inspireret af udenlandske madblogs, da jeg synes at de har nogle sjove nye tilgangsmåder. 


Dette vil ikke kun være en blog med glutenfri opskrifter, men al mad, som jeg har prøvet, jursteret, elsker og værd at give videre - og så tilfældigvis glutenfri.




I aften vil jeg prøve at lave glutenfri ravioli med spinat og ricottafyld... meget spændende!


Jeg vender tilbage med anmeldelse, opskrift og billeder!