Denne udgave af kyllingedeller er bare en af mange, som har været igennem vores køkken. Vi har mindst prøvet 10 forskellige udgaver, men her er favoritterne..
Kyllingedeller med:
- Feta og timian
- Soltørrede tomater
- Gulerod og squash
- Et skvat soja (glutenfri) og sesamfrø
- Hvidløg og parmesan
Mulighederne er mange! De ryger hurtigt og bliver brugt både til frokost på farten, en eftermiddagssnack og aftensmad. Jeg laver altid dobbelt portion og kommer resten i fryseren - så længe de holder!
Her er grundopskriften..
Kyllingedeller
1 pakke (400g) hakket kylling
1/2 stort løg, hakket
150 ml mælk eller vand
1 tsk salt
4 drej peber
100 ml havregryn
1 spsk kartoffelmel
1 spsk maizena
1 spsk FiberHUSK
2 store gulerødder, groft revet
evt. 1/2 tsk mørk miso, hvis det er i hus
1. Forvarm ovnen på 200 C.
2. Bland ingredienserne sammen i samme rækkefølge som de er listet op.
3. Rør godt.
4. Fordel ca. 20 deller på en bageplade med bagepapir.
5. Bag midt i ovnen i ca 15-20 minutter - eller til de begynder at blive brune.
Farsen skal være lind, men ikke tynd. Hvis farsen ikke er fugtig nok, så bliver de til små kanonkugler..
Jeg glæder mig til, at de her skal i madpakken med sesamdressing og en god salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar