tag:blogger.com,1999:blog-7743644130792188949.post1755617857339787578..comments2024-03-07T11:49:26.250+01:00Comments on Katrines (glutenfrie) kokkerier: Blødt og sprødt brød med en god krumme (glutenfri)Katrinehttp://www.blogger.com/profile/06388236181631886769noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-7743644130792188949.post-2104042354828123722013-02-08T11:34:14.045+01:002013-02-08T11:34:14.045+01:00Hej Doris
Feeedt, at brødet blev godt! Det er klar...Hej Doris<br />Feeedt, at brødet blev godt! Det er klart en dej der lige skal tilpasses lidt i processen og sådan må det bare være - tror at det er svært at tilpasse præcist.<br />De tynde grisini-stænger er ret svære at arbejde med, da dejen er så blød, men her kan man jo heldigvis komme en del mere mel i - de må jo gerne være tørre:)<br /><br />Men dejligt, at det gik godt trods midtvejskrise med målingerne!<br />Hmm, måske jeg skulle gå igang med en brunsviger!! Muums<br /><br />//KatrineKatrinehttps://www.blogger.com/profile/06388236181631886769noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7743644130792188949.post-17452326226541797482013-01-29T23:31:44.990+01:002013-01-29T23:31:44.990+01:00Hej Katrine
Nu har jeg så fået afprøvet opskriften...Hej Katrine<br />Nu har jeg så fået afprøvet opskriften, og nøj noget godt brød, det er da helt fantastisk så lækkert det er, sprød skorpe og super lækker og svampet krumme - bestemt ikke sidste gang jeg skal bruge den opskrift. Og som du skriver i dit indlæg, tror jeg også den ville være super til brunsviger. Jeg puttede også lidt mel i hist og pist for at kunne arbejde med dejen. Jeg lavede en ekstra portion, fordi - som du ved - jeg tog fejl af målene, men i den dej kom jeg lidt ekstra mælk, et æg og lidt ekstra xanthan gum, så var den også perfekt ;) Jeg prøvede også at lave grisini af dejen, men det var meget svært at arbejde med, og jeg havde svært ved at få dem sprøde, så efter de var bagt som du skrev, tørrede jeg dem ved 110 grader i en halv time :)<br />Mange hilsner DorisDorishttps://www.blogger.com/profile/00562681263858576151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7743644130792188949.post-77456490902774478332012-09-24T20:42:59.423+02:002012-09-24T20:42:59.423+02:00Det er jeg bare rigtig glad for at høre! Det er en...Det er jeg bare rigtig glad for at høre! Det er en heelt anderledes måde at bage på - det med at den skal stå og samle sig over natten osv, så der kan sagtens være nogle steder det kan gå galt.. Det kan måske have noget at gøre med hørfrø-slim, da det jo indeholder lidt ekstra væske.. MEN fedt at det lykkedes!!! Håber at du nyder brødet:)<br />//KatrineKatrinehttps://www.blogger.com/profile/06388236181631886769noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7743644130792188949.post-36552605969603153062012-09-24T20:32:52.394+02:002012-09-24T20:32:52.394+02:00Hej Katrine
Nu prøvede jeg igen med din opskrift o...Hej Katrine<br />Nu prøvede jeg igen med din opskrift og det gik meget bedre denne gang. Jeg forstår ikke hvad der gjorde forskellen for jeg gjorde nøjagtig det samme, men dejen blev 3 gange så tyk. Har dog i mellemtiden læst på en anden blog at de forskellige glutenfri meltyper er meget modtagelige overfor fugt og det derfor afhænger af vejret, hvor meget væske man skal bruge - altså mindre væske (eller mere mel) i regnvejr! Lyder mystisk, men det er måske det der har spillet mig et puds. Eller man kan ikke erstatte xanthan gummi med hørfrø-slim... Nu har jeg i hvert fald fået skaffet xanthan gummi...<br />Til Doris: Når man kigger på den engelske opskrift, som Katrine henviser til står der tapioca flour or starch. Så jeg tror det er ligemeget om det er mel eller stivelse. Jeg har brugt mel og det har virket fint denne gang. <br />Hilsen LisaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17326799186715530552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7743644130792188949.post-66807689634135260472012-08-26T12:04:52.321+02:002012-08-26T12:04:52.321+02:00Hej Doris!
På mine poser står der Tapioca stivelse...Hej Doris!<br />På mine poser står der Tapioca stivelse - men tapioca er jo stivelse, så ved ikke om der er forskel. Jeg bruger kun denne type, så har ikke erfaret om der er forskel.<br />Det er lidt en spøjs opskrift fordi den er så anderledes i processen, så jeg glæder mig til at høre om dit resultat. Jeg har kun lavet brødet en gang og der var det an absolut succes, men jeg kom lidt ekstra mel i hist og her for at få en konsistens som jeg kunne arbejde med.<br />//KatrineKatrinehttps://www.blogger.com/profile/06388236181631886769noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7743644130792188949.post-57869512818218773382012-08-26T11:57:52.686+02:002012-08-26T11:57:52.686+02:00Hej Lisa!
Beklager, at jeg ikke fik svaret med det...Hej Lisa!<br />Beklager, at jeg ikke fik svaret med det samme, men har været i udlandet og havde ikke mulighed for at svare..<br />Jeg håber, at du er kommet godt ud af det alligevel!<br />Jeg tror slet ikke, at du gjorde noget forkert - inden dejen skal hvile er den meget blød, men så kan du komme mere rismel og tapioca i til du synes, at den har lidt fastere konsistens - men den skal ikke være pandekagedejsagitg! Der er stor forskel på melsorterne, når de mikses som i denne opskrift og ikke er en færdig blanding.<br />Du må gerne vende tilbage med resultatet - det er godt med lidt erfaringer..<br />Hilsen Katrine<br />Katrinehttps://www.blogger.com/profile/06388236181631886769noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7743644130792188949.post-44771554689503347812012-08-26T11:39:51.948+02:002012-08-26T11:39:51.948+02:00Hej Katrine.
De ser godt nok lækre ud, dem må jeg ...Hej Katrine.<br />De ser godt nok lækre ud, dem må jeg prøve. Men er det tapioca mel eller stivelse du bruger, eller er det ligemeget? Jeg har begge dele, men kender dem ikke så godt endnu, så måske du ved lidt mere om at bruge det ene eller det andet.<br />Mvh DorisDorishttps://www.blogger.com/profile/00562681263858576151noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7743644130792188949.post-70610006423760255532012-08-22T13:19:07.638+02:002012-08-22T13:19:07.638+02:00Hej Katrine. Jeg er i gang med at forsøge mig med ...Hej Katrine. Jeg er i gang med at forsøge mig med denne opskrift. Jeg har lidt problemer og håber du kan hjælpe. Jeg har fulgt opskriften undtagen xanthan gum - har brugt hørfrø-slim i stedet. Efter at det hele er blandet er dejen fuldstændig flydende - tyndere end pandekage dej. Nogen ideer til hvad jeg gør forkert?<br />Mvh LisaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17326799186715530552noreply@blogger.com