onsdag den 8. februar 2012

Choko-nødde-smør NUTELLA (glutenfri)

MUMS nutella! Den 5. februar var "World Nutella Day" og den festdag skulle da ikke gå mig forbi.. 
Ingredienserne er lige til og det er smadder nemt.

Hasselnødder, kakaopulver, flormelis, chokolade, vanilje, olie...







NUTELLA
Til et glas


    150g hasselnødder
    100g chokolade - jeg bruger den billige fra Nette med flag på
    2 spsk kakao
    1 dl flormelis
    1/2 tsk vaniljeekstrakt
    1/2 tsk olie


1. Rist hasselnødderne i ovnen. Læg dem på en bageplade med bagepapir og rist ved 200 grader til de lugter ristet og den tynde brune hinde slipper nødden let.
2. Hæld nødderne over i et viskestykke og nulder til hinden/skallen er kommet af - eller så meget som muligt.
3. Mens nødderne er lune blendes de til nøddesmør. De skal blendes en del, men det går hurtigere, hvis nødderne er varme. Jo mere fin masse bliver, jo mere smooth vil nutellaen blive.
4. Smelt chokoladen.
5. Når chokoladen er smeltet, så hældes det over i nøddemassen, blend.
6. Tilsæt resten af ingredienserne og blend.
- Olien skal tilsættes lidt af gangen og jo mere olie der kommer i, jo mere smørbar bliver nutellaen.


Kom på glas og opbevar på køl eller i skabet. 
Beskrivelse af holdbarhed behøves vist ikke...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar