Grød af brune ris med æble, persimonne, vanilje og kanel.
Denne grød laves af forkogte brune ris, som jeg har portioneret i små poser og lagt dem i fryseren - lige til at tage op og komme i gryden.
Grøden er inspirere af en udgave fra "Kernesund familie". De har lavet en masse skønne opskrifter, som er glutenfri..
Morgengrød af brune ris
Grød til en person
1/2 æble i små tern
1/2 persimonne (sharon)
1 dl rismælk - eller almindelig mælk
1/4 tsk kanel
1/4 tsk vanilje
2 dl kogte brune ris
knivspids salt
Revet skal fra 1/2 appelsin eller citron
evt. friske bær
1. Æbler, persimonne, kanel, vanilje, appelsinskal og rismælk bringes i kog i en lille gryde.
2. Når det begynder at koge tilsættes ris.
3. Lad det simre till mælken er absorberet og grøden er cremet.
4. Smag til med salt.
5. Vend de frosne bær i og server med kanel og en skefuld god olivenolie på.
Alt frugt kan bruges!
Hej Katrine!
SvarSletGod ide at have risene forkogt - det har jeg ikke tænkt på før. Det er virkelig en lækker opskrift. Jeg lavede den i lørdags og min kæreste sagde at det smagte restaurantagtigt, det må da være et kompliment:)
Tak - hilsen Sophie
Hej Sophie!
SvarSletJa, det er en rigtig god og nem opskrift med et hav af muligheder. Måske man kan røre et æg i og så lave små pandekager... Det må prøves:)
Hilsen Katrine
Hej Katrine :)
SletHar du endnu prøvet at lave denne opskrift som pandekager? - Det lyder spændende!
Mvh. Sacha :)
Hej Sacha!
SletNej det har jeg desværre ikke.. jeg når for det meste at spise det hele.. haha men jeg er stadig sikker på at de vil blive smadder gode med et æg i...:)