Fugtig, fuld af smag og med små smagsoverraskelser i form af blåbær og hindbær...
Kagen er baseret på mandelmel, som jeg selv blender og melet behøver ikke at være hel fin - det giver bare kagen tekstur.
Kagen laves af følgende dele:
175 ml Mandelmel
1/4 tsk Salt
2 spsk Kakaopulver
1/2 tsk Bagepulver
*
175 ml Sukker
3 store Æg
1 tsk Vanilje - jeg foretrækker den den flydende koncentrat, hvor jeg bruger 1/4 tsk
1 tsk Pulverkaffe
*
115 g Smør
115 g Chokolade, knapper + ekstra til at komme i kagen hele
*
250 ml bær - blåbær, hindbær eller begge:)
1. Først sæt ovnen på 175C.
*
2. Det tørre blandes sammen: Mandelmel, salt, kakao og bagepuver.
*
3. Chokolade og smør smeltes over lav varme - skær smørret i tern, da den smelter langsommere end chokoladen.
*
4.Det våde piskes: Sukker, æg, vanilje og pulverkaffen piskes let med elpisker eller i hånden.
*
5. Når chokolademassen er smeltet og rørt sammen, hældes det langsomt i skålen med det våde, mens der piskes.
*
6. Massen hældes derefter over det tørre og det røres sammen.
*
7. Til sidst vendes chokoladestykker, bær og evt nødder i.
Bag midt i ovnen i lille bradepande ca 20x14 cm på 175C i ca. 25 minutter. Jeg plejer at lægge stanniol over halvvejs, da den ellers hurtig bliver sort i min ovn...
Dejen kan også laves i muffinforme som vist på nogle af billederne, så skal de dog ikke have lige så længe. Tjek om kagen har fået nok ved at "duppe" på kagen - hvis den blævre har den ikke fået nok.
Kagen laves af følgende dele:
175 ml Mandelmel
1/4 tsk Salt
2 spsk Kakaopulver
1/2 tsk Bagepulver
*
175 ml Sukker
3 store Æg
1 tsk Vanilje - jeg foretrækker den den flydende koncentrat, hvor jeg bruger 1/4 tsk
1 tsk Pulverkaffe
*
115 g Smør
115 g Chokolade, knapper + ekstra til at komme i kagen hele
*
250 ml bær - blåbær, hindbær eller begge:)
1. Først sæt ovnen på 175C.
*
2. Det tørre blandes sammen: Mandelmel, salt, kakao og bagepuver.
*
3. Chokolade og smør smeltes over lav varme - skær smørret i tern, da den smelter langsommere end chokoladen.
*
4.Det våde piskes: Sukker, æg, vanilje og pulverkaffen piskes let med elpisker eller i hånden.
*
5. Når chokolademassen er smeltet og rørt sammen, hældes det langsomt i skålen med det våde, mens der piskes.
*
6. Massen hældes derefter over det tørre og det røres sammen.
*
7. Til sidst vendes chokoladestykker, bær og evt nødder i.
Bag midt i ovnen i lille bradepande ca 20x14 cm på 175C i ca. 25 minutter. Jeg plejer at lægge stanniol over halvvejs, da den ellers hurtig bliver sort i min ovn...
Dejen kan også laves i muffinforme som vist på nogle af billederne, så skal de dog ikke have lige så længe. Tjek om kagen har fået nok ved at "duppe" på kagen - hvis den blævre har den ikke fået nok.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar