torsdag den 4. juli 2013

Oopsies - lyse bløde fladbrød (glutenfri)


De her er lidt sjove - det er slet ikke en konsistens jeg lige kender. De er luftige, lidt seje og erstatter vel lidt en almindelig overskåren blød bolle..:)
Men de er absolut et forsøg værd, for de smager skønt. For mig et de et lille afbræk i en meget kernefuld kost med stenalderbrød og knækbrød.

De kan lavet i forskellige varianter og jeg tænker at de kan trække alt fra at lave dem søde til at komme frø i til måske tørrede tomater eller spinat.

Denne udgave er med sesamfrø. Oprindeligt laves de af Philadelphia smøreost, men jeg laver dem med skyr og de bliver lige så fine trods meget mindre fedt. Den oprindelige opskrift er fra 'Spis dg glad & mæt' fra Madbanditten.

Oopsies
ca. 8

3 æg
100 g skyr
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 spsk HUSK
2 spsk sesamfrø

  • Tænd ovnen på 150 C
  • Del hvider og blommer i hver deres skåle
  • Pisk hviderne stive med salt
  • Pisk æggeblommerne med skyr, bagepulver og HUSK
  • Vend æggehviderne i æggeblommemassen og vend også sesamfrøene i
  • Fordel på en bageplade - de forbliver den størrelse de bliver fordelt i
  • Bag ca. 30 minutter


Følg med på Instagram @kjegind
Bloglovin - her
Facebook - her

3 kommentarer:

  1. Yum! De passer lige ind i min kostplan - tak for det :)
    ...rigtig flot design du har btw :)

    SvarSlet
  2. Det bliver også rigtig god med kvark og chia frø. Man kan lave en rigtig dejlig pannini med dem!.! jeg har lavet en "sød" udgave med 1 tsk kanel og 1 spk palmesukker og det smager rigtig god også. Mange tak for opskriften =)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder som noget der skal afprøves, så selv tak:)

      //Katrine

      Slet