Kanel-knækbrød til venstre og almindeligt til højre |
Der er små ændringer i opskriften, men ellers er den fra Glutenfrie Fristelser.
Knækbrød
Til 3 bageplader
1 dl havregryn
1 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
1 dl chia-frø
3 dl mel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 dl olie
2 dl vand
1. Forvarm ovnen til 175 C
2. Bland alle ingredienserne grundigt ved håndkraft i en skål.
3. Del portionen i 3 og rul en portion af gangen ud mellem to stykker bagepapir passende i størrelsen af en bageplade. Jeg laver mine ca. 1,5-2 millimeter tykke.
4. Skær ud i ønskede stykker.
5. Bag i ovnen i 12-20 minutter afhængig af tykkelsen af knækbrødet. Hold godt øje, de bliver hurtigt for brune i kanterne.
6. Lad dem køle på en rist og sæt næste omgang over.
Prøv lidt forskelligt i forhold til smag:
- et par revet gulerødder
- 1 spsk kanel i dejen og drys med kanelsukker inden de bages
- birkes
- Citron og vanilje
KNÆK OG BRÆK
Hej Katrine
SvarSletTusind tak for dine søde ord omkring min blog, den der med Frk. Jensen havde jeg ikke lige set komme ;D
Kærligst Doris
Doris, det er guld værd at have en som dig med masser af erfaringer - der er jo ikke det du ikke har prøvet at bage glutenfrit!
SvarSletHejsa - som gluten allergiker undrer det mig meget at du kalder din opskrift for glutenfri når den indeholder havregryn! Der er ALTID tilsat gluten til havregryn og i øvrigt er det heller ikke sikkert at spise havremel (pga. mark og produktionsforhold) - medmindre havremelet er specialfremstillet. Men folkens den går slet ikke med havregryn og det er ligegyldigt om de er økologiske eller ej.
SvarSletMange hilsner fra en der bliver møghamrende syg ved det mindste gluten.
Hej!
SletJeg kan desværre ikke give dig ret i din påstand. Havre indeholder IKKE gluten - havre er fra naturens side glutenfrit, men indeholder proteinet avenin. Avanin minder om gluten, men er ikke et protein, som de fleste med cøliaki reagerer på.
Hvis folk med cøliaki bruger denne opskrift, så går jeg ud fra, at de godt ved, at man ikke skal bruge en almindelig pakke Ota-solgryn, men altid specialfremstillet og certificeret havregryn.
Jeg har haft cøliaki siden jeg var 12 år og har aldrig reageret på certificeret havregryn.
Hilsen Katrine
Hej Katrine
SvarSletJeg vil rigtig gerne vide, hvad for noget mel du bruger i knækbrødet? Er det Jyttemel, fuldkornsrismel... hvad duer best synes du?
Hej!
SletJeg plejer at bruge en færdigblandet mel, så hvis du allerede har Jyttemel, så brug det - det indehoder også xanthan gum, som er et godt bindemiddel.
God fornøjelse:)
//Katrine