Men så alligevel, hvorfor er de dejlige?
Det er de fordi, at der er en smule brunet smør i, som giver en sødmefuld nødde-agtig smørsmag..
Opskriften har jeg fra Cannelle et Vanille, som er den smukkeste madblog med glutenfri opskrifter - Aran er også en fantastisk fotograf, som kun kan inspirere. Jeg følger ikke helt opskriften - jeg bruger også revet persimonne og citronskal.
Muffins med brunet smør, æble, gulerod og krydderier
Ca. 12 muffins
140 g smør
140 g rismel af brune ris
50 g mel af hasselnødder
2 spsk tapioca mel
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk kanel
1/4 tsk stødt ingefær
1/8 tsk muskatnød
1/8 tsk kardemomme
2 æg
70 g brun farin
80 ml ahornsirup
1 tsk vaniljeekstrakt
skal fra 1 citron
1 revet æble
2 gulerødder, revet
1 persimonne, revet
Jeg blender brune ris og hasselnødder i en kaffemølle lidt af gangen. Det bliver ikke lige så fint som det købte mel, men det gør ikke mig noget.
Forvarm ovnen til 180C
1. I en sauterpande eller en pande smeltes smørret ved middel varme. Lad det brune og tag af, når det har en pæn sirup-lignende farve. Hvis du bruger saltet smør vil saltet samle sig i små krystaller og disse skal fra sorteres.
Lad det køle af ved stuetemperatur.
2. I en skål røres alle de tørre ingredienser sammen.
3. I en anden skål røres smørret, sukker, sirup, æble og gulerod sammen.
4. Rør som altid det våde i det tørre og bland godt.
5. Fordel dejen i ca. 12 papirsforme og bag i ca. 20 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar