tirsdag den 13. marts 2012

Snickerdoodles (glutenfri)


En lille sprød og buttet småkage..

Disse snickerdoodles var mit bidrag til fisketuren og de fik blandt andre kommentarerne: 'Bedste småkager nogensinde' og 'slet ikke tørre'. Ikke dårligt..



Snickerdoodles

Ca. 40 stk 

    2 tsk vinsyre
  •     1 tsk natron
  •     115 g smør, koldt og skåret i tern - hvis usaltet smør, så tilføj 3/4 tsk salt
  •     4,25 dl sukker
  •     2 tsk vanilje ekstrakt
  •     2 store æg, stuetemperatur
  •     2 tsk kanel
Forvarm ovnen til 200 C og gør to bagepladerplader klar med bagepapir.

1. Bland de tørre ingredienser sammen, men ikke kanel og sukker; mel, vinsten, natron og evt. salt.
2. I en anden skål, pisk smør til det bliver let og luftigt.
3. Tilsæt 3,5 dl sukker og pisk videre i et minut.
4. Tilsæt vanilje og æg og pisk videre til det er blandet sammen.
5. Ved lav hastighed røres melblandingen i til det akkurat er mikset.
5. I en tredje lille skål blandes resten af sukkeret og kanelen.
6. Rul i hænderne små kugler af dejen, vend dem i sukker/kanelblandingen. Læg dem op på bagepladen med god afstand - de flyder ud

Bag til de er gyldne - ca 10-12 minutter i midten af ovnen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar