torsdag den 3. maj 2012

Gulerodskage med ostecreme i to lag (glutenfri)



Mmmm er der noget bedre end en god gulerodskage? - Nogen vil jo nok sige ja, men så er den her altså ret tæt på toppen..
Den er tæt, ckunky og den har ikke bare ostecreme på toppen, men også i midten(!!). Den smager skønt og fylder godt i maven, så den rækker langt..



Guddommelig gulerodskage
Til 10-15 personer

Dejen
250 ml gulerødder, revet (ca 2 store)
125 ml rosiner
125 ml hakkede valnødder
100 ml kokosmel (mel, ikke revet kokos)
375 ml mandelmel, blend gerne selv, så du får en grov mel
125 ml sukker
1/2 tsk bagepulver (tjek om glutenfri)
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
125 ml sirup
4 æg
6 spsk kokosolie, smeltet - eller almindelig olie

Creme
2 pakker neutral flødeost, jeg synes at 'light' har den bedste konsistens
revet skal fra 1 citron
2 spsk flormelis
1/2 tsk vaniljeekstrakt

Forvarm ovnen til 190 C
1. Miks gulerødder, rosiner, valnødder, kokos, mandelmel, sukker, bagepulver, salt og kanel
2. Så sirup, æg og kokosolie og rør til det er blandet godt sammen
3. Fordel i en springform eller muffinforme
4. Bag indtil gylden - muffinsforme ca 15-18 min og i sprigform ca. 40 min
5. Hvis den bages i springform og den skal fyldes med creme, så lad kagen køle ned før den skæres igennem
6. Lav cremen og lad den stå på køl en halv times tid. Det er en smagssag med sødme og citron, så smag den til.
7. Smør fyld på den ene halvdel af kagen og læg den anden halvdel varsomt på, så bunden ikke knækker - smør så oversiden af kagen.


NYD!

2 kommentarer:

  1. Hej.
    Sikke en lækker og dejlig kage. I forhold til at den er glutenfri, synes jeg virkelig at den smager helt perfekt.
    Ikke nok med at bruge revet citronskal i cremen, brugte jeg også saften fra citronen deri. Det smagte rigtig lækkert. Og så har du forresten ret i, at Light flødeost giver den bedste konsistens. :)
    Mvh. Malene

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Malene! Dejligt at den blev god:) Den er klart også en af minefavoritter.. Jeg er vild med at den er grov:) Jeg noterer at du også brugte saften.. men selvfølgelig skal man da bruge det hele, så intet spildes!!:)
      //Katrine

      Slet