onsdag den 8. februar 2012

Bagte æg svøbt i sprød seranoskinke (glutenfri)

En nem lækker treat af en morgenmad. Færdig på 10 minutter og kan næsten gå ind under kategorien 'æg og bacon' - bare uden fedt og rengøring.
Æg bagt med seranosvøb
Justeres efter antal personer - udgangspunkt 1 person

    1 skive seranoskinke - eller parma
    1 æg
    Lidt hakket løg
    Evt. en skive tomat
    Frisk timian eller basilikum


Forvarm ovnen på 200 C

1. Læg skinken langs siderne og bunden i en fast muffinform. Det gør ikke noget, at det ikke dækker helt.
2. Læg også løg og krydderurter heri.

3. Bag i ca. 5 minutter til skinken har taget farve.
4. Tag formene ud af ovnen og kom et æg i hver hul.
5. Bag videre i ovnen til blommen har den ønskede konsistens. Et blødkogt tager cirka 6 minutter.


Dagens morgenmad8 kommentarer:

 1. De ser vildt lækre ud! Kan man lave dem i papirsforme?

  SvarSlet
 2. Hej!

  Hmm, tror godt at de kan laves i papirsforme, men skinken bliver nok sprødest og ægget sætter sig ikke fast i en metalform. Jeg har ikke prøvet i papirs, men når jeg har skal jeg nok give en melding..

  SvarSlet
 3. Hej Katrine

  Jeg er vild med din blog! Jeg blev selv diagnosticeret med cøliaki for et lille års tid siden, så det er stadig meget nyt for mig..

  Jeg kan se på billedet, at du tager kosttilskud - må jeg spørge hvilken, og hvorfor? Jeg kan mærke på min krop, at jeg mangler energi, og at den ikke er på toppen, men min læge siger blot, at jeg sikkert får nok vitaminer i min kost..

  Hvordan har du fundet frem til den rette sammensætning af kosttilskud?

  Hilsen Cille

  SvarSlet
  Svar
  1. Cille, jeg er så glad for din kommentar og spørgsmål:) Jeg bliver simpelthed så glad.. haha
   Nå, men jeg kender fuldstændig til fornemmelsen du beskriver med ikke at have den fulde energi. Jeg kan perioder føle at jeg kun fungerer med 85% i stedet for 100.
   Jeg har gennem mange år taget kosttilskud. Det skyldes dels, at min mor er rigtig godt inde i den slags og sørgede for det, da jeg var yngre og dels, at jeg løbende har gået til kost- og ernæringevejleder.
   Jeg tager dagligt 1 x multivitamin, 4 x fiskeolie, 1 x d-vitamin, 1x kalk og 1 x b-vitamin kompleks.

   Jeg har prøvet forskellige vitaminer og spøjse ting som hvidløgspiller osv og det fungerer bare ikke:) Men disse 5 holder jeg mig til:
   Multivitamin er altid godt og de vitaminer, som kroppen ikke har brug for bliver sendt videre ud af systeme. Jeg er glad for Spectro fra Solaray.
   Fiskeolie giver mig en rigtig god følelse i led og hud og jeg synes også, at det fjerne lidt af min sliktrang - bilder jeg mig ind:) Jeg tager EPA- GLA+ fra Biosym, som ligger godt i maven.
   D-vitamin tager jeg i perioder og giver mig den energi, som jeg mangler. Jeg ved ikke, hvordan det hænger sammen med - eller om det gør- cøliaki, men jeg synes at det virker på mig. D-vitamin får vi jo også via solen og det hænger meget godt sammen med, at jeg tager det efterår, vinter og start forår..
   Kalk tager jeg fordi, at jeg ikke er den store fan af direkte indtagelse af mælkeprodukter, mælk og yoghurt, da det gør mig uoplagt. Det er jo vigtigt for os med cøliaki, at få lidt ekstra til knogler, tænder osv, så kalk tager jeg fordi, at jeg tror, at jeg har brug for det på sigt, men ikke giver mig en mærkbar forskel i dagligdagen.
   B-vitamin kompleks optagelses langsomt i kroppen og har været gode til at give energi i løbet af dagen.
   Jeg mener, at jeg fik anbefalet B-vitamin, fordi at jeg får udslet og hvide pletter på overarmene når jeg får gluten - b-vitamin skulle være godt for huden..

   Stort set hver morgen laver jeg den morgenskake, som jeg har lagt op her på bloggen og den er guld værd for mig! Den giver mig lige det, som jeg har brug for..

   Jeg er ikke super haj til hvad og hvorfor inden for vitaminer og mineraler, så du må ikke hænge mig op på mine beskrivelser, MEN det er mine erfaringer.. og sikke en lang besked det er blevet til:)

   Hvis du bor i København, så kan jeg anbefale ernæringsterapeut Carmen Villefrance, som er en skøn og klog kvinde, som selv har børn med cøliaki. Hun har hjulpet mig meget..

   Jeg håber, at du kan bruge tipsene og du bliver spring fyldt af energi!!

   Hilsen Katrine

   Slet
  2. Hej igen :)

   Tusind tak for dit svar! Jeg bor desværre i Jylland, så der er lidt langt til København, men jeg vil helt sikkert prøve din morgenshake, den lyder super lækker!

   Hilsen Cille

   Slet
 4. Det var en overdådig morgenmad, tak :-)

  SvarSlet
 5. Halløj..
  Jeg er igang med at tage ernæringsassisten uddannelsen.. Efter første hovedforløb skulle vi der går videre lave brunche til dem der skulle op til hjælper eksamen.. Jeg valgte at lave dine lækre ovnbagte æg og jeg skal hilse og sige det var en succes ;o).. Tak for tippet.. De er siden blevet flittigt lavet af både jeg selv og mange af mine venner ;o)

  SvarSlet