lørdag den 22. september 2012

Snasket chokoladebrownie lavet på bønner (glutenfri)



Brownie uden mel eller fedtstof, men til gengæld fyldt med bønner.. ja bønner! En proteinbombe uden lige;)
Jeg blev virkelig overrasket over resultatet, som gav en snasket brownie men.. let! Jeg havde familien til middag og den faldt i god jord hos ALLE og det var faktisk helt rart at kunne gå efter en middag og ikke være helt bombet efter en tung dessert.
Den smager lidt anderledes end en klassisk brownie, men det er slet ikke nogen dårlig ting.

I den hjemmelavede æblegrød kom jeg to både æbler, som har ligget i mørk rom de sidste 6 måneder (for at lave en æblerom) og det gav det kagen et lille pift - erstat med lidt rom, hvis man kan li' det. 

Snasket chokoladebrownie lavet på bønner
Giver en lille bradepande

1 dåse bønner - red kidney eller andre bønner
1,5 dl creme fraiche 9%
1,25 dl kakaopulver - usødet
1 tsk vaniljeekstrakt
3/4 tsk bagepulver
1/8 tsk natron
1/8 tsk salt
2 dl rørsukker
2 æg
1 dl æblemos - ca. 3 skrællede æbler i tern kogt til mos
1 dl pecan nødder
1 dl hakket chokolade
(skvat mørk rom)

1. Forvarm ovnen til 175 C
2. Dræn bønner og skyl dem grundigt
3. Blend bønner og creme fraiche til bønnerne er blendet helt
4. Bland de tørre ingredienser sammen og bland så sammen med bønnemassen - smag om der skal mere sukker i, for det er ikke en specielt sød kage
5. For en lille bageform med bagepapir og hæld dejen heri
6. Bag i 35-40 minutter - tjek om den er færdig ved at trykke lidt på midten og mærk om den stadig blævrer

Den er lækker toppet med ostecreme:

1 pakke Philadelphia Light
1 spsk flormelis
skvat citronsaft


6 kommentarer:

  1. Nøj Katrine, den ser godt nok lækker ud :) Den skal prøves :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Den ER lækker:D
      Hvor er det en dejlig blog du har! Jeg har længe godt kunne tænke mig at lære at hækle.. jeg må få fat i en begynderbog - dejlig inspiration!!

      Slet
  2. Du er jo genial! Jeg er selv stor fan af bønner/protein da jeg ikke spiser brød. Nom nom, den ser god ud :-)

    SvarSlet
  3. Kan man lave opskriften med andre slags bønner? F.eks hvide bønner?
    Jeg kan ikke tåle kidney bønner :(
    Mvh. Monica

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej igen Monica:)

      Du kan lave den lige med de bønner du har lyst til:) Så bag du bare løs!!

      //Katrine

      Slet