lørdag den 24. november 2012

KvædebrødDette er anden omgang af, hvad jeg fik ud af kvæderne - gele og kvædebrød. Nu er der rigeligt til julekonfekten, osten og kødretterne!

Jeg havde både æble og pærekvæder - synes at æblekvæderne egner sig bedst til kogning og gele, da kernehuset er stort og ikke så kødfyldte som pærekvæderne.


Kvædebrød

1 kg pærekvæder 
Vand 1 stang vanille 
1 kg sukker 
1 citron, skal og saft

1. Skyl kvæderne grundigt og puds evt. fnuller af. Skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Kernehusene kommes i en stofpose, tepose eller andet der kan fiskes op igen.

2. Kom kvædestykkerne og posen med kernehusene i en gryde og fyld vand på så det lige dækker. 
3. Kog med en flækket vaniljestang til stykkerne er møre. 
4. Sigt vandet fra (gem det) og tag posen samt vanillestangen fra. 
5. Mos kvæderne godt ud med en stavblænder og tilsæt derefter under omrøring sukker, skal og saft fra citronen. Kog under omrøring til det får en tæt klistret konsistens. Pas på hænderne, for det sprutter og det er virkelig varmt!
6. Dæk en bradepande med bagepapir og hæld mosen ud i et 2 cm tykt lag og dæk med bagepapir. Stil herefter et tørt sted ved stuetemperatur og geleen vil tørre efter nogle dage. Vend stykket engang imellem, så tørrer det bedre. 

Når kvædebrødet er størknet, så kan det skæres ud og rulles i sukker, overtrækkes med chokolade eller bare spises som det er til ost...mmm. Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet.

Hvis du gemmer kogevandet, så smag til med sukker, kog yderligere ind til det får en mørk gylden farve og kom på glas - så har du kvædegele.


Følg med på Instagram @kjegind
Bloglovin - her
Facebook - her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar