tirsdag den 29. januar 2013

Focaccia med cherrytomater og urter (glutenfri)


Det perfekte madbrød!

Sprødt, god krumme, saltet og friskt med de sure og søde cherrytomater..

I aften skal vi spise dette med en dejlig vinter-suppe..


Focaccia med tomater og urter
1 form, ca. 25x20 cm

1 spsk tørgær
185 ml varmt vand (ca. 45C)
1 tsk sukker
2 spsk kværnet chiafrø, blend i kaffekværn eller morter
3 spsk kogende vand
160 g kartoffelmel
140 g sorghum
70 g hirsemel
1 spsk salt
1 spsk peber
2 spsk olivenolie
1 spsk honning
1 æg
*
250-300 g cherrytomater
2 spsk friske krydderurter
1 spsk olivenolie
1/2 tsk salt
1/2 tsk peber

1. I en lille skål blandes tørgær, sukker og varmt vand (kogt) og stil til side
2. I en anden lille skål blandet kværnet chia og kogende vand - rør rundt og det danner en klistret bolle - stil til side
3. I en stor skål eller røremaskine blandes mel, salt, peber, olivenolie, honning, æg, chia-blanding og gærblanding. Rør til det er rørt godt sammen.
Dejen skal have konsistens som en tyk kagedej, så hvis den er for våd eller fast, så tilpas.
4. Olier en bageform ca. 25x20 cm eller kom bagepapir for at være sikker på at få det ud. Kom dejen i glat ud med en våd hånd. Pensel med olivenolie og dæk dejen med plastikfolie - lad dejen hæve et lunt sted til den har dobbelt højde, ca. 45 minutter
5. Forvarm ovnen til 190 C

6. Pensel forsigtigt brødet med olie, hvis det behøver mere, placer tomaterne og tryk dem lidt ned i dejen. Pensel også tomaterne med olie. Drys med slat, peber og friske krydderurter
7. Bag i 35-40 minutter til brødet er gyldent og tomaterne begynder at sprække

PS: Mit brød blev en del mørkere i krummen, da jeg brugte fuldkorns hirsemel, som jeg fandt i Berlin. 

2 kommentarer:

  1. Hvor køber man sorghum. Kan man evt. erstatte med en anden mel?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej!

      Sorghum kan du kun købe på nettet - Amazon.co.uk. Jeg tror at det vil fungere fint, hvis du erstatter det med havremel.

      //Katrine

      Slet