mandag den 28. januar 2013

Nøddebrød (glutenfri)


Dette stenalderbrød er også blevet et hit hos os.
Det består kun af nødder, frø, æg, olie og salt. Så brødet er sprængfyldt med fibrer, proteiner og gode olier fra frø og kerner.

Alle disse tunge ingredienser gør også, at brødet er ret drøjt, men det holder sig rigtig godt i køleskabet.

Opskriften er direkte tyvstjålet fra Thomas Rodes bog 'Stenalderkost'. Dog har jeg ændret en smule i den, da jeg synes at der er for meget æg og olie

Nøddebrød
1 brødform

100 g mandler
100 g hasselnødder
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
100 g solsikkekerner
100 g valnødder
100 g pinjekerner
100 g græskarkerner
5 æg - jeg kan bedst lide at bruge pasteuriseret, da de fordeler sig bedre
0,75 dl olivenolie
1 tsk salt

1. Forvarm ovnen til 160 C
2. Bland alle ingredienserne sammen
3. Hæld i bageformen med bagepapir og bag 'brødet' i ca. 1 time
4. Når brødet er færdigt vendes det ud på en rist for at køle af

Olie og æg kan godt 'skumme op' under bagningen, men det sætter sig, når brødet hviler.

Varier fordelingen af frø og nødder som du ønsker eller erstat noget med tørret frugt.


6 kommentarer:

  1. det er nu 3. gang jeg bager dette brød og jeg glæder mig til at det kommer ud af ovnen :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt! Det er altså også virkelig lækkert.. Jeg har prøvet at skifte lidt ud i blandingen og synes at det fungerer rigtig godt med flere af de små frø og færre store nødder og så 1 dl birkes.

      //Katrine

      Slet
  2. Lidt tørret tranebær virker rigtigt godt i dette brød

    SvarSlet
  3. Jeg har bagt det flere gange, sidst hørte jeg fra en, at det er ikke så godt og hakke nødderne, da de nemt harskner, så nu putter jeg dele hele i "helt", endnu nemmere og endnu mere og tygge på.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej!
      Jeg bruger også kun hele nødder og frø i denne opskrift, men har dog prøvet at hakke dem også og det var ikke noget problem med holdbarheden, da vi altid får det spist på 3-4 dage..

      Slet