søndag den 1. april 2012

(næsten) RAW cake..... (glutenfri)

Det er ikke fordi, at jeg er helt hellig med RAW food eller er noget jeg dyrker, men maden er naturligt fri for gluten, mælkeprodukter og raffineret sukker.
Det behøver ikke at være så besværligt at være glutenfri, nogle gange skal det bare gøres enkelt - lige som her, hvor den kun består af tørret frugt, nødder, appelsinsaft og kakaopulver.... og så lidt hjemmelavet nutella.. ooops!

Her får man en kage, som er sprængt fyldt med fiber, smag og den kan ikke gå galt!

Denne opskrift er oprindeligt fra RAW FOOD bogen, men jeg har ændret en smule på ingredienserne, da det var, hvad jeg lige havde i skufferne - og så tilføjet den bandlyste nutella(/&!/%!€"#!)

RAW cake (næsten)

Giver en lille tærteform, ca 15-18 cm. 

Bund
4 1/2 dl Rosiner og lidt svesker
4 1/2 dl Nødder - jeg brugte 50/50 mandler og pecan
Fyld
2 1/2 dl Abrikoser og dadler
2 spsk Appelsinjuice - måske mere eller mindre, det afhænger af, hvor tørre frugterne er
1 stoor spsk nutella eller kakaopulver


Bær til at toppe med


1. I en foodprocessor hak mandlerne til gryn størrelse og tilsæt så rosiner og svesker.
2. Blend til det kugler sammen i en klistret masse.
3. Mellem to stykker bagepapir, rul dejen ud, så den passer til tærtebundens størrelse.
4. Tryk dejen ned i tærteformen, tag det øverste lag bagepapir af og kom på køl


Imens
5. Blend al fyldet til det er en glat masse og tilsæt juice, så det passer. Det må ikke blive for tyndt, men lige så det passer til at frugten kan blendes ud.
6. Smag til med nutella..
7. Tryk fyldet ud i tærtebunden og lad kagen køle i en times tid


Inden servering, pynt med bær eller frugt.. eller lad være, for den er også nok i sig selv..


Den holder sig fint i køleskab. 
Bund og fyld kan også kommes i en bradepande i stedet, skæres i tern, fryses og bruges som en lille snack hen på eftermiddagen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar