søndag den 10. juni 2012

Stegte kartofler med purløgspesto (glutenfri)




Disse kartofler er gode til enhver sommerret - fugl, fisk eller en rød bøf fra grillen.


Pestoen tog et lille drej, så den kunne indholde al den herlige purløg som stritter op over det hele i mine forældres have. 
Purløg, citron, citronskal, ristede pinjekerner, salt og olivenolie og så er et par restekartofler tryllet om til en skøn sideret.


Purløgen gør pestoen en del skarpere i smagen, end for eksempel med persille eller basilikum, og god sammen de lidt sødlige nye kartofler.




Purløgspesto
Nok til en stor portion


1 håndfuld purløg
2 strimler citronskal
1 dl pinjekerne, ristede
Ca. 1 dl olie
Lidt citronsaft
Salt


Det hele blendes sammen - jeg kommer pinjekernerne i til sidst og giver det et hurtigt blend, så den bliver chunky.
Tilsæt lidt olie af gangen og smag til med salt og citronsaft.


Stegte kartofler


Brug enten restekartofler eller nye små kartofler, som kun lige koges op og beholder skrallen på. 
Dræn vandet fra kartoflerne og steg herefter kartoflerne i en spiseske olie til de bliver gyldne.
Når kartoflerne har taget farve og er gennemvarme, så vendes de i pestoen og er klar til servering...mums!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar