mandag den 16. juli 2012

Rhubarb-ba-lu-da-kage -->Rabarberkage (glutenfri)


Årets sidste rabarber gik til en kage -> den blev rigtig dejlig.. Jeg gik og havde sådan lyst til kage -> jeg lavede kage!
Det blev til en skøn lys kage, som smeltede i munden på den friske måde.. god kombi!
Den er lige til og jeg kan nemt se den i form af muffins eller lagkage (uden rabarber) og med alle typer frugt og bær.
Kagen hittede hos os med en kugle god vaniljeis... den ene dag var der sommer!

RABARBERKAGE

4 æg
145g sukker
125g blødtsmør
300g mandelmel, blend selv
40g fuldkornsrismel
1 tsk bagepulver, glutenfri
Revet skal fra 1 citron
250g rabarber
2 tsk sukker
Flormelis til at drysse over


Forvarm ovnen til 180C
1. Forbered en springform ved at smøre den og for den med bagepapir - jeg plejer at tegne omkredsen af formen op og så klippe ind til cirklen, så det ligner en sol
2. Vend rabarberne i de to tsk sukker og lad stå til dejen er klar - ikke for længe, så trækker sukkeret al væsken ud af rabarberne.
3. Pisk æg og sukker til massen bliver lys og tyk.
4. Pisk langsomt det bløde smør i æggemassen og pisk i små 5 minutter. Det er okay, hvis der er små klumper tilbage.
5. Bland de tørre ingredienser og citronskal og vend det så i æggemassen.
6. Hæld dejen i formen og stik rabarberstykkerne ned i dejen, så de er passende fordelt både i toppen inde i kagen. Hvis du har perlesukker, så drys det på, det bliver så pænt og sprødt..
7. Bag i 35-40 minutter til kagen er fin brun og rabarberne møre i toppen.


Denne kage er fantastisk til alle typer frugt. Prøv med nektariner, jordbær eller kirsebær..  Mmmm og så toppet med vaniljeis... Not bad!!



5 kommentarer:

  1. Aijj, den ser lækker ud! Jeg har masser af rabarber i fryseren. Hvor køber du fuldkornsrismel..? Tak for god inspiration :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sheila!
      Tak.. den er nu også god,så ud med rabarberne..!
      Fuldkornsrismel køber jeg fra Urtekram og plejer at købe det i Føtex eller SuperBest. Det er det, som de på engelsk kalder brown rice flour og er rigtig godt at bage med, så det er godt at have i skabet.

      Phubarb-ba-lu-da og god fornøjelse!

      Slet
  2. Jeg har babarber i haven, så super godt med en god opskrift. Det ser rigtig lækkert ud, så den vil jeg prøve her i weekenden. Jeg har lige bagt banankage, som også er en favorit her i huset, her er min opskrift: http://www.madopskrifter.info/banankage-en-sikker-vinder/

    SvarSlet
  3. Fin opskrift. Små ændringer p.g.a. manglende rismel (20g hvedemel+20g majsmel+ 2 tsk bagepulver+en knivspids salt). Jeg havde(og brugte)540g rabarber. 45 min ved 180C/alm.varme (måske p.g.a. ret stor æg(68g med skallen). Vil prøve 25 min undervarme og 20 min alm.varme næste gang. Vaniljeis og varm rabarberkage!!!
    Med venlig hilsen,
    Noel

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Noel.. Fint med en ikke glutenfri udgave, godt at den også virker sådan:)
      //Katrine

      Slet