tirsdag den 6. november 2012

Basis melblanding

Basis glutenfri melblanding

Du kan spare en del penge ved at blande dit eget mel! Denne blanding er en basismel, som indeholder xanthan gummi og kan bruge til brød, pizza, kage osv..
Lav en ordentlig omgang, opbevar det i en lufttæt beholder et mørkt og køligt sted.
Blandingen kan fordobles eller halveres, at efter hvor meget du skal bruge.

7,5 dl Hvidt rismel
3,75 dl Tapiocamel
1,6 dl Kartoffelmel
0,5 spsk salt
1 spsk xanthan gummi

Si det hele sammen, så ingredienserne er jævnt fordelt.

Hvis jeg skal omdanne en glutenholdig opskrift til glutenfri bytter jeg ud med denne melblanding, men kommer ca. 1/5 mindre mel i end opskriften beskriver.

Tapioca og hvidt rismel kan købes i asiatiske butikker til ca. 12 kr per 500g.

Kartoffemel er helt almindelig kartoffelmel, 500 g for 6 kr.
Xanthan gummi kan købes på nettet i helsekostforretninger - jeg har endnu ikke set det i en fysisk butik endnu.
Alt i alt er det muligt at spare 1/3 af prisen!

God fornøjelse!

Opskrifter med denne melblanding:

Fiskebidder
Brownie cheese cake med hindbær

6 kommentarer:

  1. Hvordan er energifordelingen så? Er det også low carb?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej...Snullemor:)

      Nej, denne melblanding er slet ikke low carb på nogle måder.. Men det er en rigtig god erstatning, hvis man ikke tåler gluten, men gerne vil bare godt brød alligevel..
      Low carb - så er vi ude i at bage med mandelmel, frø osv tænker jeg..:)

      //Katrine

      Slet
    2. Ja, det burde jeg have gættet - ellers var jeg nok stødt på det på en af low-carb-bloggene - men tak for dit svar : )

      Slet
  2. Hej Katrine
    Kan man uhæmmet erstatte hvedemel med denne blanding? Eller hvad er din erfaring?
    Mvh Marianne

    SvarSlet
  3. Hej Katrine
    Kan man bruge denne blanding uhæmmet som erstatning af hvedemel, bare man kun bruger 1/5 ? Eller hvad er din erfaring?
    Mvh Marianne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marianne!
      Jeg plejer at bruge lidt mindre gf mel end hvedemel, så 4/5 cirka, det plejer at passe. Oftes er det fint, men hvis det er til tørt bagværk, så ville jeg bruge lidt mere af den 'tøre' med som maizena, kartoffelmel eller tapioca.

      God fornøjelse:)

      //Katrine

      Slet