tirsdag den 22. januar 2013

Lun bagt salat med feta, balsamico-løg og pinjekerner

Mmmm der er bare noget comfy med en lun salat på en stille hjemme-aften.

Bagte grøntsager med en god gedefeta og sur/søde balsamico-løg - og et lille glas vino..


Denne salat fik jeg i sidste uge i Berlin og var helt solgt! Efter en lang dag med næsten 20 km tilbagelagt fandt vi en skøn lille cafe, hvor vi kunne tage de syv lag tøj af, få varmen og nyde den gode form for træthed der var efter en lang dag udenfor i det kolde vintervejr.

Lun salat
Til 4 personer

1/2 græskar
4 rødbeder
4 spsk feta
4 spsk pinjekerner
Salat - jeg brugte rød syre
1 løg
3 spsk balsamico

1. Tænd ovnen på 170 C
2. Skær græskar og rødbeder i store tern - græskaret behøver ikke at have skræl. Vend i olie med salt og peber
3. Bag græskar og rødbeder i ovnen 15-20 minutter eller til græskarene bliver semibløde
4. Imens skær løgene i tynde både og steg på panden i lidt olie ved lav varme til løgene bliver bløde. Når de er bløde tilsættes balsamicoen, varmen skures op, så væsken koger ind med løgene. Smag til med eventuelt mere balsamico og salt og peber.
5. Anret salaten mens den stadig er lun: Rødbeder, græskar, løg og pynt med salat, feta, pinjekerner og lidt god olivenolie

Velbekomme..:)

3 kommentarer:

  1. Uhm, det ser godt ud. Jeg har også en kærlighed for bagte grøntsager. Nogle af dem får helt andre smags-dimensioner efter ern tur i ovn eller på grillpande. Lækkert! :)

    SvarSlet
  2. Ja, så absolut:) Der er jo egentlig virkelig en helt ny verden, når det kommer til grøntsager.. Måske man skulle blive deltidsvegetar og udfordre det lidt!

    SvarSlet