lørdag den 14. januar 2012

Pizza af quinoa, boghvede og tapioca (glutenfri)

Pizza - med grov bund


Engang imellem vil jeg bare rigtig gerne ringe efter en pizza! Det fungere bare ikke så godt.. Derfor må jeg lave dem selv. Jeg lægger dem i fryseren -både med og uden fyld. Med fyld er de lige til at varme op i ovnen, så skorpen bliver sprød. Som bar bund er de klar til fyld eller kan varmes i ovnen og så agere som et lækkert fladbrød til maden. 







Ved at blende melet selv får jeg en grov blanding, som både giver et flot resultat ved bagning - specielt på grund af den røde quinoa - men også giver maven mere at arbejde med og en god mæthedsfølelse.





Tørt
300 ml quinoa mel
50 ml boghvede mel
100 ml fuldkornsris mel
1 tsk xanthan
2 tsk salt

Vådt
300 ml lunken vand
50 g frisk gær
3 spsk HUSK

1. Blend quinoa, boghvede og ris hver for sig og bland sammen i de ønskede mængder. Du kan selvfølgelig også bruge færdigmalet mel.

2. I melbalndingen tilsættes xanthan gummi og salt.


3. I en stor skålrøres gæret ud i lunken vand. Når gæret er opløst røres HUSK'en i. Pisk med hånden til skallerne er pisket godt igennem - lad stå i 5 minutter.




4. Tilsæt melet og..... ælt ælt ælt. Hvis du har en røremaskine, så giv den 5 minutter på middel tempo - hvis ikke, så giv dejen en ordentlig omgang ælt i et par minutter.


5. Lad dejen tæve til dobbelt størrelse med et fugtigt viskestykke et lunt sted.


6. Imens kan ovnen forvarme ved 200 C
7. Når dejen er hævet tilpas meget lægges den imellem to stykker bagepapir og rulles ud. 
Dejen kan sagtens trække til at blive rullet helt tynd. Dejen bør være ret elastisk, luftig og skum-agtig.

8. Dejen er klar til fyld!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar