fredag den 6. januar 2012

Besøg i Aarstidernes gårdbutik

Nu er der provianteret! På denne smukke vinterdag kørte min mor og jeg en tur op til Krogerup Avlsgård for at besøge Aarstidernes gårdbutik


Det var en utrolig smuk køretur derop, hvor solen gik ned i bakspejlet med de klareste røde og pink farver. 
Gården var godt besøgt og butikken struttede af friske varer på årets første åbningsdag. I den gamle staldbygning kan man også sidde og nyde en kop kaffe/kakao og friskbagt brød og kager - økologiske selvfølgelig! Min mor og jeg fik hver en kop kakao med lyse og mørke chokoladeknapper til at varme os på.


Jeg havde tidligere på dagen set en opdatering på Facebook, hvor de skrev, at der var købt en masse dejlige oste hjem, som kunne købes billigt - fx 1 kg brie 100kr! Der var smagsprøver af alle oste - og patéer.


I midten af stalden er det grønne samlet. Kartofler, jordskokker, radisser, spidskål, radicchio, porrer, svampe, mandler med skal, æbler, friske krydderurter og meget meget mere. De sælger også ud af et udvalg af mejerivarer, forskellige syltede sager, safter og produkter fra Pukka.


Der er bare en charme ved selv at gå rundt og mærke, lugte og udvælge de helt rigtige grøntsager. Ved at købe grønt i en gårdbutik som denne, er processen fra jord til butik forkortet, flere led er pillet ud, og det gør det nemmere for små landmænd at få deres økologiske varer ud i butikkerne - og gårdene.Hvis du bor i byen og ikke har mulighed for lige at smutte på landet, så er Københavns FørevarefællesskabSom medlem af Københavns Fødevarefællesskab kan du få økologiske fødevarer hver uge. Dette gør du ved at abonnere på en ugentlig pose. En pose koster 100 kr og rummer typisk ca. 6-8 kilo lokalt produceret og sæsonbestemt økologisk frugt og grønt. Man er tilknyttet sin lokale afdeling: Nørrebro, Østerbro, Indre By osv., hvor man kan afhente sin pose. Man hæfter ikke for noget, men modtager blot de poser man har betalt for - hver uge eller en gang hver anden måned og bestilling er lig betaling - so simple! Tilgengæld kræver det 3 timers frivilligt arbejde i en af butikkerne, hvor man hjælper med fx uddeling af poser, pakning eller syning af net/poser.Sådan endte en skøn fredag eftermiddag hos Aarstiderne sammen med min mor.
Andre gårdbutikker på Sjælland:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar