søndag den 22. januar 2012

Salat af grillet butternut squash med ristet boghvede, feta og krydderurter (glutenfri)

Dette er to dejlige vintersalater. Den ene er lun, knasende og rund - den anden frisk, skarp og spring fyldt af god smag. 
Lun salat af butternut squash med ristet hvidløg, knasende boghvede og feta med krydderurter


1 butternut squash
2 dl kogt boghvede
1 spsk olie
1 bundt hvidløg, plus 2 fed
1 knivspids sukker
lidt frisk timian
1/2 blok blød feta
frisk persille
revet skal fra en citron


1. Krads kernerne ud af squashen, skræl den, halver den og skær i buttede skiver - de må gene være 1,5-2 sm i tykkelsen.
2. Kom squashen i en pose, hæld lidt olie i den og miks rundt, så olien bliver fint fordelt. Fordel på en bageplade med papir og krydder med salt og peber.
3. Skær toppen af hvidløget - skær også toppen af de små i siderne som ikke når helt op.. Hæld lidt olie over og drys med meget lidt sukker, ca. en knivspids.
4. Bag hvidløget sammen med squashen i ovnen til det har taget farve, ved ca 180C.5. Kog boghveden i 10 minutter efter at have skyllet den godt igennem i en si. Når det har kogt, så hæld vandet fra.
6. Boghveden steges på panden ved middel varme. Når du synes, at den er ved at tage farve, så tilsæt skivet hvidløg fra de to ekstra fed og halvdelen af den friske timian.
7. Steg til de er sprøde, men ikke hårde.

8. I en skål smuldres fetaen og kom herefter persille og revet citronskal i og bland. 

9. Når squashen og hvidløget er færdigt, så kommes squashen i en skål, de grillede hvidløg presses ud af skrallen og vendes sammen med squash og den sprøde boghvede. 10. Til sidst drysses feta og den resterende timian over. Så er den klar til servering!Rødbedesalat med æbler og grov sennepsdressing


5 rødbeder, små
2 æbler
2 spsk grov sennep
2 spsk flydende honning
2 spsk olie
2 spsk eddike

1. Skræl rødbederne og skær dem i tynde snitter. Læg dem derefter i koldt vand - så bliver de helt sprøde..
2. Skær æblet i tynde snitter, ligesom med rødbederne.

3. I et glas kommes først senneppen i, herefter honning, som røres godt sammen og tilsidst hældes olien langsomt i mens der røres, så det giver en tyk fed dressing. 
4. Hæld over, rør rundt og servér!

Denne dressing bruger jeg næsten altid til mine salater. Jeg kan godt lide at den grove sennep giver tekstur, men også at den giver en rund sennepssmag, som ikke er for dominerende.Vi spiste den med noget så simpelt som et grillet kyllingebryst - og en frisk appelsinsalat, men den opskrift kommer senere...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar