fredag den 27. januar 2012

Choko-lækre brownies lavet på mandelmel og med bær (glutenfri)





Denne brownie er et sikkert hit!


Fugtig, fuld af smag og med små smagsoverraskelser i form af blåbær og hindbær...
Kagen er baseret på mandelmel, som jeg selv blender og melet behøver ikke at være hel fin - det giver bare kagen tekstur.


Kagen laves af følgende dele:


175 ml  Mandelmel
1/4 tsk  Salt
2 spsk  Kakaopulver
1/2 tsk  Bagepulver
*
175 ml  Sukker
3 store  Æg
1 tsk     Vanilje - jeg foretrækker den den flydende koncentrat, hvor jeg bruger 1/4 tsk
1 tsk     Pulverkaffe
*
115 g   Smør
115 g   Chokolade, knapper + ekstra til at komme i kagen hele
*
250 ml bær - blåbær, hindbær eller begge:)



1. Først sæt ovnen på 175C.
*
2. Det tørre blandes sammen: Mandelmel, salt, kakao og bagepuver.
*
3. Chokolade og smør smeltes over lav varme - skær smørret i tern, da den smelter langsommere end chokoladen.
*
4.Det våde piskes: Sukker, æg, vanilje og pulverkaffen piskes let med elpisker eller i hånden.
*
5. Når chokolademassen er smeltet og rørt sammen, hældes det langsomt i skålen med det våde, mens der piskes.
*
6. Massen hældes derefter over det tørre og det røres sammen.
*
7. Til sidst vendes chokoladestykker, bær og evt nødder i.




Bag midt i ovnen i lille bradepande ca 20x14 cm på 175C i ca. 25 minutter. Jeg plejer at lægge stanniol over halvvejs, da den ellers hurtig bliver sort i min ovn...
Dejen kan også laves i muffinforme som vist på nogle af billederne, så skal de dog ikke have lige så længe. Tjek om kagen har fået nok ved at "duppe" på kagen - hvis den blævre har den ikke fået nok. 






                             


Ingen kommentarer:

Send en kommentar