fredag den 7. juni 2013

Koldskål med hyldeblomst


Sommeren er over os, rabarberne strutter og hylden er lige begyndt at blomstre <3
I min verden, der er sommer = koldskål. Og den er nu absolut bedst, når den er hjemmelavet. Den er tykkere i konsistens og smager så meget mere af det den skal - citron og vanilje.

Nu da hylden blomster, så synes jeg at den selvfølgelig skulle i - god ide! Den milde blomstersmag slog så fint igennem efter at have trukket 30 minutter i køleskabet.


Koldskål
4 personer

500 ml ymer
250 ml kernemælk
50 ml sukker
1 vaniljestang
revet skal fra 1 citron
Evt. to skærme hyldeblomster

1. Rør ymer og kernemælk sammen.
2. Skrab kornene ud af vaniljestangen, riv citronskallen fint og tvær det ud i sukkeret - det gør at vaniljen ikke klumper og citronen frigiver olie og giver mere smag.
3. Rør sukkere, vanilje og citron ud. 
Hvis du laver den med hyldeblomst, så læg blomsterne i og lad det trække i køleskabet.

Nyd den kold og lige i solen!
Jeg spiste den med råsyltede rabarber, som jeg har stående i et par glas i køleskabet.
Opskriften kommer lige om lidt..




Følg med på Instagram @kjegind
Bloglovin - her
Facebook - her

1 kommentar:

  1. Hej. :)
    Jeg må bare lige sige, at det er sådan en god ide at bruge hyldeblomst i retten. Det har jeg aldrig tænkt på før, men da jeg elsker hyldeblomst, er jeg stor fan, da det jo bare smager helt fantastisk.
    Mvh. Malene

    SvarSlet