tirsdag den 28. februar 2012

Citron- og birkeskage - med hele citroner (glutenfri)

Alle bør have en lille fattig studerende inden i sig, som ikke smider mad ud. Denne kage bruger rup og stup af, hvad der er spiseligt!
Under et ophold på Fusagers køkkenskole i Provence efter gymnasiet, har jeg taget denne opskrift med mig..og så tilføjet birkes. En fugtig kage fyldt med smag. 




Citronkage
Til en springform eller 20 muffins

2 store citroner, ca. 400 g - usprøjtede
5 store æg
200 g mandelmel
200 g sukker
1 tsk bagepulver
- smør og mel til formen

Sirup
1 citron, skal og saft
1 appelsin, skal og saft
1 dl sukker

Kagen laves sådan

I god tid inden eller aftenen før
1. Kog citronerne under låg i rigeligt vand i 2 timer. Lad dem køle af. 
2. Skær citronerne ud og fjern kernerne.
3. Purer citronerne til en glat pure. 

Forvarm ovnen til 190 C
4. Pisk æggene luftige - 5-6 minutter eller der omkring. 
5. Rør så sukker, bagepulver, mandelmel og citronpure i. Sigt gerne mandelmel og bagepulver, så klumper opløses og bagepulveret blandes godt med melet.
6. Bag i 25-30 minutter til kagen/muffins er gennembagt.

Hvis der er tid og overskud til det, så kan kagen forkæles med lidt sirup.

Sirup
1. Appelsinen og citronen skralles og strimlerne skæres i tynde strimler. En julienne-skraller kan også bruges.
2. Saften presses ud af frugterne
3. Saften, skrallerne og sukker koges op. 2 cl Grand Manier kan tilsættes, men det ligger jeg aldrig rigtig inde med.
Pensl kagen med lagen og pynt med strimlerne.

Kagen kan også laves med appelsin eller mandarin i stedet eller piftes med birkes som jeg har bagt den med her..
Hvis der rigtig skal kræses, så lav en creme af smøreost og flormelis, da det er godt med sødt til den lidt syrlige kage.

6 kommentarer:

  1. Hvor kommer birkes ind?

    SvarSlet
  2. Hej Krestin!
    Hvis du vælger at komme birkes i, så kan du bare røre dem i til sidst. LIge så mange som du lyster, men tror at jeg ca. kom 0.5 dl i.

    God fornøjelse

    SvarSlet
  3. Skal citronskral pureres med?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej!

      Ja, det hele skal med..:)

      //Katrine

      Slet
  4. Hej , hvad for noget bagepulver bruger du som er gluten frit? :)

    //Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria!
      Jeg bruger Doves bagepulver, som er glutenfri.
      Du kan købe det på diverse netshops.

      //Katrine

      Slet