mandag den 11. juni 2012

Langtidsstegt nakkefilet ala pulled pork (glutenfri)


Nu er grillsæsonen over os - i hvert fald ifølge kalenderen, men der er klart en fejl i kommunikationen imellem vejrguderne og kalenderen.. 
Jeg har indkøbt et stykke nakkefilet, som jeg havde tænkt mig skulle blive til en eller anden version af pulled pork.
Pulled pork er det ypperste, ultimativo, uopnåelige, ekstravergansa stykke tungesmeltende kød, som enhver kun kan savle over.. Så med chancen for, at jeg har hypet det en smule, så vil jeg bare lige sige at denne udgave bare er en wannabe.
Det er ikke kun fordi, at det regner at det bliver en light udgave, det er også fordi at en vaske ægte pulled pork kræver en grill, så lang tid som man overhoved gider at vente på et stykke kød og så røgbrænde, som kan danne røg under tilberedningen..
Flere af disse ting har jeg slet ikke...


SÅ derfor bliver det den "hurtige metode" ved at stege kødet i 10 timer ved 100 C i ovnen.. Den er i hvert fald nem!


Først blandes en masse gode krydderier med brun farin, så masseres det ind i nakkefileten, ind i ovnen ved 100 C til kødet er så mørt at det kan hives fra hinanden.
Traditionen tro serveres pulled pork i en sandwich med coleslaw og det har jeg også tænkt mig..

De mest vigtige ingredienser
1 bog
1 lænestol
1 hel dag


Næst vigtigste ingredienser
1 nakkefilet fra gris, denne vejede 1,7 kg
Rub'en:
4 spsk brun farin
2 spsk paprika
1 stor tsk koriander
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt chili
1 spsk salt
1 tsk peber

1. Tænd ovnen på 100 C
2. Bland alle krydderierne til rub'en sammen og masser det derefter ind i kødet. Det må gerne tage 5 minutters tid at massere rub'en ind.
3. Læg kødet på en bageplade med bagepapir og sæt midt i ovnen. Sæt et stegetermometer i, så du ved når stegen er kommet op på næsten 95 C, for så er den færdig!


Vente, vente, vente, vente


4. 8 timer står stegetermometeret på 96 C og stegen har dannet en mørk karamelagtig bark og kødet er ved at falde fra hinanden.


Hele huset dufter skøøønt!


5. Lad kødet hvile 20 minutters tid.
6. Trævl kødet med to gafler.


Kødet kan blandes i en marinade, hvis det ønskes - jeg brugte en blanding af balsamicosirup, lidt champagneeddike og grov sennep.


Vi spiste det med sregte kartofler med purløgspesto og coleslaw... Absolut en favoritmiddag!





8 kommentarer:

  1. Vi snakkede om pulled pork herhjemme i dag, og det er absolut på to-do listen. Din version ser rigtig god ud, da jeg ikke havde tænkt mig at lave den på grill. Troede egentlig den skulle i en Römertopf eller pakkes i stanniol? Lækkert ser det ud! :)
    /Sheila

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sheila!
      Pulled pork er så super simpelt, når den laves på den dovne måde:) Kød, krydderier, bageplade -> ind i ovn! Voila:)
      Vi eeeelsker det herhjemme og det vil I helt sikkert også! Det er bare med at komme igang!!
      God fornøjelse!

      //Katrine

      Slet
  2. Jeg har lige fulgt din opskrift, har dog valgt at bruge en stegepose. Kødet er fra bornholmer grisen, så nu står den og passer sig selv i ovnen.
    Jeg har efterhånden brugt mange forskellige slags kød til langtidsstegning, for det bliver bare så lækkert.
    Tak for din opskrift på krydderiblandingen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej!
      Stegepose, det har jeg ikke prøvet, måske jeg skulle prøve:)
      Og tak, det var så lidt!
      //Katrine

      Slet
  3. Uhm!! Prøver denne idag; har lige kastet kødet i ovnen, men mangler termometer! Mit er gået i stykker... :(
    Jeg har to stykker kød af hhv 1,3 kilo og 1,1 kilo; har fordoblet rub'en så der var rigeligt ;) tror du ikke 8 timer ialt er ok? :)
    Har du iøvrigt opskrift på coleslaw? Har en jeg plejer at køre efter, men er altid på udkig efter andres, så man evt kan kombinere eller bare prøve noget nyt! :)
    Sommerhilsner
    Tina F

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tina!
      Jeg tror fint at du kan regne med 8 timer! Det er ret tydeligt på kødet, når det er klar - stikker du en gaffel i et hjørnestykke, så falder det lige af:)

      Jeg har ikke en eksakt opskrift liggende - jeg plejer at lave den på slump på den simple måde med gulerødder, spidskål og dressing af mayo, lidt creme f, dijon, flormelis og eddike..

      Mmmmh nu rumler min frokostsultne mave:)

      God fornøjelse!

      //Katrine

      Slet
  4. Ååårrrhhhh, hvor var det bare LÆÆÆÆKKERT!!!
    Kødet fik knap 9 timer incl hviletid - og det var mørt med mørt på - og slet ikke tørt (som jeg har prøvet ved andre!).
    Vi fik kun spist det ene stykke, så allerede nu løber mundvandet ved tanken om, hvad vi skal have som restemad idag :D
    Tak for en supernem og lækker opskrift! :)
    Nammenam, altså! ;-)

    Mvh
    Tina F

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak! Det er så skønt at få respons på opskrifterne:) Det glæder mig virkelig at det blev godt.. Resterne plejer jeg at spise i friske rispapirsruller - det smager virkelig dejligt!

      //Katrine

      Slet