torsdag den 28. februar 2013

Tomatsuppe bagt med æg og sprøde croutoner


For øjeblikket laver jeg tomatsuppe hele tiden. Sådan er det ofte - at jeg finder en ting, som jeg er helt vild med og så begynder der et marathon med variationer..

I går lavede jeg tomatsuppen med fennikel til aftensmad og spiste den i dag bagt med et æg og croutoner.
I går fik vi den med ristede rosenkål, bacon og pandestegt torsk. Nam nam!

Basen af tomatsuppen består af bagte tomater, hvidløg og løg - derudover kan rigtig mange ting fra køleskabet tilføjes. Gulerødder, peberfrugt, kartofler, squash.. fennikel. Mine favoritter er klart rød peberfrugt eller fennikel.
Ved at bage tomaterne først får suppen en mere fyldig og syrlig smag, som er god tomatsuppe skal have!

Her er opskriften på basis tomatsuppe..

Tomatsuppe
Hovedret til 4

1 kg store tomater
1 stort løg
3 fed hvidløg
Evt. 1 Fennikel eller 1 rød peberfrugt
Salt og peber
1/4 tsk chiliflager - tilsæt lidt ad gangen, hvis du er usikker
Vand

1. Skær tomaterne i kvarte og læg på en bageplade med papir. Læg tomaterne med skæresiderne opad
2. Stil pladen i en kold ovn og bag tomaterne ved 100 C i cirka en halv time eller til de bliver mørke i spidserne og skindet mod pladen.
3. Imens svitses hakket løg og hvidløg - og anden grøntsag, hvis du bruger - i lidt olie til det er blødt. Det må gerne tage lidt farve.
4. Tilsæt tomaterne og chili og blend med en stavblender. Tilsæt lidt vand ad gangen og smag til med salt og peber. Lad suppen varme igennem, så krydderierne kommer til sin ret.


Bagt tomatsuppe med æg og sprøde croutoner
Til 1 person

1 skål suppe
1 æg
1 skive brød (bare en skive fra fryseren)
1 fed hvidløg, presset
6 blade rosmarin, hakket
1 spsk olie
salt og peber

Hvis du vil lave den med bagte æg, så hæld den ønskede mængde suppe i en skål og slå et æg ud i suppen. Bag i ovnen ved 200 C i ca. 30 minutter eller til hviden er bagt. 
Læg også et stykke brød ind i 10 minutter til det er tøet op og sprødt.
Varm en lille pande med olien. Skær brødet i tern og steg i olien med salt og peber til de er brune og sprøde. Lige inden de er færdige, så tilsæt hvidløg og rosmarin og steg med.





Følg med på Instagram @kjegind
Bloglovin - her
Facebook - her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar