torsdag den 4. juli 2013

Hyldeblomstkage med rabarber (glutenfri)


Har du også stået og lavet hyldeblomstsaft med hyldeblomst og citrusfrugter? Så har du sikkert smidt kvaset ud..?
Jeg har tidligere vist, hvordan du kan lave marmelade ud af det og nu har jeg en opskrift til... En hyldeblomst/mandelkage!! Og UUUHHM hvor den smager af sommer..

Hvis ikke du har gjort det endnu, så skynd dig ud og pluk nogle hyldeblomstskærme og kom igang inden det er for sent!


Hyldeblomst//mandelkage

400 g hyldeblomstkvas (kogt og drænet) se her, hvordan du får det

5 store æg
200 g mandelmel
180 g sukker
1 tsk bagepulver
3 stængler rabarber (valgfrit)
- smør og sukker til formen


1. Forvarm ovnen til 190 C
2. Skær rabarberne ud i 2 cm stykker og hæld over med kogende vand - lad dem stå og hvile i det varme vand til du skal bruge dem til sidst
3. Pisk æggene luftige - 5-6 minutter eller der omkring 
4. Rør så sukker, bagepulver, mandelmel og hyldeblomstpure i
5. Sigt mandelmel og bagepulver, så klumper opløses og bagepulveret blandes godt med melet
6. Vend mandelmiksen i dejen
7. Stik rabarberstykkerne ned i kagen i en springform, så de er jævnt fordelt i dejen
8. Bag i 30-40 minutter til kagen er gennembagt



Følg med på Instagram @kjegind
Bloglovin - her
Facebook - her


Ingen kommentarer:

Send en kommentar