tirsdag den 2. juli 2013

Clafoutis (glutenfri)


Nej, det er ikke en sygdom og det er ikke noget der smitter.. Aller højest er det noget man virkelig kan blive afhængig af! 
Clafoutis er en fransk bagt creme med eksempelvis frugt.. Fast og cremet - sød og frisk med frugten..
Jeg fik clafoutis første gang, da jeg arbejdede hos Fusagers Køkkenskole i Provence, hvor vi skulle finde desserter uden gluten. En anden favorit blev olivenolieis med krydder- og rødvinspoacherede figner(!!)..
Denne udgave er en helt forenklet udgave og ikke klassisk fransk, men til gengæld super nem!
Den er også skøn med æble, pære eller hindbær som på nogle af billederne..





Clafoutis med kirsebær

20 kirsebær - med sten, det smager bedst
4 æg
80 ml honning
120 ml sødmælk
120 ml fløde
60 ml havremel - eller anden glutenfri mel som mandelmel


1. Tænd ovnen på 175 C
2. Smør en form med smør og ryst med sukker
3. Pisk æg og honning sammen
4. Tilsæt mælk, fløde og mel og rør ud
5. Fordel bærrene i formen og hæld massen over
6. Bag midt i ovnen 30-40 minutter eller til massen er fast

SÅ let er det!

Nyd den når den er let afkølet og med masser af friske bær oven på..


Følg med på Instagram @kjegind
Bloglovin - her
Facebook - her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar