mandag den 28. november 2011

Majsbrød - mit yndlingsbrød (glutenfri)

Det er ikke så længe siden at jeg er kommet hjem efter et skønt ophold i Melbourne, da jeg var på udveksling i forbindelse med studiet. 
Det var bare det bedste sted at være glutenfri! Virkelig mange cafeer, coffee shops og restauranter kunne jeg bede om fx glutenfri pasta eller brød og så havde de det..


Min kæreste arbejde på cafeen Armstrong Street Food Store, som hurtigt gik hen og blev en yndlingscafe.
Der er en stor morgenmadskultur i Melbourne og stort set hver dag var vi ude for at spise morgenmad. For mit vedkommende var det kun med én hendigt: At nyde en 'Egg Benedict'.
På Armstrong lavede de den på majsbrød ristet på panden, to tynde skiver kogt skinke også vendt på panden, sauteret spinat, to porcherede æg og hollandaise - mmmmm!




Jeg fik listet opskriften på majsbrødet ud af kokken:



Majsbrød - det traditionelle 'cornbread' med et tvist


Majsbrødet er vel et madbrød, men jeg spiser det også med syltetøj:) Det bliver groft, fugtigt og meget smagfuldt..


300 g   Glutenfrit mel - jeg bruger Doves Farm alm mel købt her http://rikana-sundkost.dk
400 g   Polenta (mel)
2 tsk     Bagepulver - tjek om glutenfrit
1 tsk     Natron
1 tsk     Salt
4 æg + 2 hvider, let piskede
400 ml Mælk
400 ml 'Creamed corn'*
500 ml Lys cheddar, revet
1/2 bundt Forårsløg, skåret i 1 cm stykker


1. Forvarm ovnen på 180 grader og smør tre brødforme - jeg bruger alu-forme ca. 20x10 cm
2. Bland de tørre dele sammen
3. Bland æggene i, rør godt
4. Tilføj mælken, rør godt
5. Bland forårsløg, ost og creamed corn i lidt efter lidt
6. Bag i 30-40 minutter


Jeg ladet brødene stå i formen til afkølet, skærer det i skiver og lægger madpakkepapir imellem skiverne, kommer det tilbage i formene og fryser det. 
Ud af denne portion får jeg 2 aluforme og 5 muffin alu-forme eller 3 alu-forme. Muffinformene gør det let at tage brødet med på farten, så det ikke mister formen.



*Creamed corn kan man i Australien købe på dåse i supermarkedet - MEN det er ikke den store videnskab at lave.
Jeg laver dem på denne måde:


3 små dåser majs, drænet
det hvide fra en porre, tynde skiver
1/2 almindeligt løg, hakket
smør


1. Løg og porre sauteres i smør til det bliver klart ved middel til høj varme
2. Majsene tilsættes og varmes igennem
3. Når varmet igennem blender jeg dem med en stavblender, så massen stadig er grov, men cremet

3 kommentarer:

  1. Hej
    Det ser super lækkert ud og jeg vil prøve at bage det - jeg har lige et spørgsmål til de 400 g polenta - er det færdig polenta eller polentamel der skal i?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gurli!
      Det er polentamel jeg bruger - det skriver jeg lige ind.
      Det er så dejligt et madbrød, glæd dig!

      God bagning:)

      Slet
  2. Hej , Nej hvor blev jeg glad over at finde din blog :-)))) Super gode opskrifter og lækker mad ,det bliver hurtigt lidt ensformig kost hvis jeg ikke får noget inspiration . Tusind tak -det fandt jeg her . Mvh Hanne

    SvarSlet