søndag den 18. marts 2012

Citrontærte med marengs - Lemon meringue pie (Glutenfri)

        
              C  I  T  R  O  N  T  Æ  R  T  E      


Fredag aften kom pigerne til middag og efterfulgt af en bytur.
Heldigvis er der altid plads hos pigerne til dessert! Tit vil jeg så gerne bage kage eller lave noget andet usundt og lækkert til bloggen, men det med at jeg bare laver det til mig selv er jo i tankerne fint nok, men jeg tror ikke at det holder i længden..


Aftenens besøg af pigerne skulle selvfølgelig udnyttes, så der kunne komme lidt kage på bloggen.
Til dessert fik vi denne Lemon Meringue Pie, som er frisk, sød og sur.. Den perfekte blanding af en sprød bund og syrlig creme toppet med marengs, som ikke ligger tungt. Og så synes jeg at den er utrolig flot!


Tærtebunden kan laves aftenen i forvejen, så er det bare citroncremen og marengs der skal laves på dagen.


    Tærtebund    


4 dl melblanding til tærtedej
1/2 tsk xanthan gummi
1/4 tsk salt, koldt og i små tern
125 g smør
1 æg
1 spsk æblecidereddike


1. Bland mel og xanthan gummi
2. Kom mel og smør i en foodprocessor eller miks med en håndmikser til det ligner et kugler sammen
3. Kom ægget og eddike og pisk sammen
4. Tryk dejen sammen i en kugle og rul derefter ud mellem to stykker film eller bagepapir


Dejen skal bruges med det samme, men hvis ikke, så saml dejen sammen i en kugle og pak den ind i film.


5. Vend den flade dej over i et stort tærtefad - det kan være lidt svært og det er en porøs dej, så lap eventuelle huller med overskydende dej og giv det et godt tryk
6. Skær kanten til og prik bund og kant grundigt med en gaffel
7. Dæk til med film og lad dejen hvile i køleskabet i en times tid


I mellemtiden forvarm ovnen til 190 C.


8. Bag tærtedejen indtil den er gyldenbrun


Lad tærtebunden hvile imens cremen laves:


    Citroncreme    



  • 250 ml mælk + 125 ml, separat 
220 g flormelis
35 g maizena
80 g smør, koldt og i tern
180 ml citronsaft, ca to citroner
revet skal fra de to citroner (usprøjtede)
6 æggeblommer

1. I en kasserolle varm mælk (250 ml) og flormelis ved svag varme og rør rundt til sukkeret er opløst
2. I et glas bland mælk (125 ml) og meizena til det er opløst
3. Mens der røres i kasserollen hældes maizenablandingen i, skru op for varmen og lad det koge op
4. Skru ned for varmen, når cremen er ved at tykne og rør så smør i til det er smeltet og rørt ud
5. Rør citron og citronskal i
6. Rør æggeblommerne i og rør rundt til cremen tykner igen - ca 5 minutter ved middel/lav varmt blus
7. Når cremen er tyknet og laver en tynd hinde på bagsiden af en ske, så hæld den over i tærten. Læg film på cremen, så den ikke laver en hinde, og stil på køl

Mens cremen sætter sig, ca. 1 time, så pisk marengsen:

   Marengs   

150 ml æggehvider
250 ml flormelis
1 spsk eddike

1. Pisk hviderne til man kan lave små spidser med piskeriset
2. Gradvis pisk flormelis og eddike i hviderne og pisk til massen skinner, er fed og fast
3. Smør marengsmassen ud på citroncremen
4. Grill ved højeste varme tærten i 1-2 minutter, til spidserne af marengsen er gylden

Så er den klar til servering!




6 kommentarer:

  1. Den ser vildt lækker ud!
    Dejlige billeder, den er absolut fotogen:)

    -Line

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak! Den er lige så lækker, som den ser ud..

      //Katrine

      Slet
  2. Hej Katrine. Jeg skal kaste mig ud i din Lemon kage i morgen. Men hvilken form/bund bruger du? Det ligner ikke en alm. porcelænsform på dine billeder? og hvorfor er den sort indevendig? I mange andre opskrifter skal kagen bages over tre gange og din skal kun 2 gange - bliver lemon fyldet ikke lidt flydende?

    På forhånd tak.

    Kh. Sara

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sara! Formen jeg brugte var en helt almindelig porcelæns, men den den har slip-let indeni.
      Citroncremen er ret blød ja, men løber ikke. Du kan jo evt. kombinerer opskrifterne, hvis du vil have et helt fast fyld, som skal bages?
      Lad mig høre, hvordan det går med den!! Tips, triks og kommentrarer er rigtig velkomne...:)
      Held og lykke..

      Slet
  3. Den er vild lækker med kokos isen serveret til ;-)

    Michael

    SvarSlet
  4. Ups glemte link til opskrift på kokosis.

    http://opskriftsguru.dk/opskrift/1916__Kokosis.aspx

    SvarSlet