torsdag den 8. marts 2012

Kartofler stoppet med bacon og rosmarin

Kartofler kan laves i rigtig mange afskygninger og nogle virkelig kedelige. Men bacon er altid et hit hos mig, så da jeg opdagede denne sjove kartoffeludgave, så gik den lige i bogen med opskrifter.
Disse fik jeg til en middag forleden: Kartofler, bacon og rosmarin! Jeg var en meget heldig gæst med en meget heldig kartoffel..


Kartoflen prikkes ud med en 'æblekernefjerner' og så kan denne kartoffelstaven, der kommer ud af det, vikles ind i bacon og rosmarin og trykkes ind i kartoflen igen.. Meget smart!



Baconkartofler
Til 4-6 personer

24 kartofler - mellem størrelse
1 pakke bacon i skiver, skåret til 3 cm i bredden
4 stilke rosmarin, bladene heraf
Olie
Salt og peber

Forvarm ovnen til 200 C
1. Udhul kartoflerne med udstikkeren. Skær staven over på langs.
2. Vikle de to kartoffelstykker ind i bacon med et par blade rosmarin ind imellem - kom baconen ned om bunden, ellers kan de være svære at få proppet ind i kartoflen igen..
Det tager lidt tid at få lavet dem alle, men det bliver godt!
3. Vend kartoflerne i olie i en bradepande, krydr med salt og peber. Hak stænglerne fra rosmarinen i lange stykker og læg med i bradepanden - lange stykker, så de er til at fiske op igen.
4. Bag i ovnen i ca. 40 minutter.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar